KURBAN PAYLAŞMAK VE KARDEŞLİKTİR...
23 Eylül 2015, Çarşamba

Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, bizi biz yapan değerlerin bir kez daha hatırlandığı kutlu günlerdendir. Kurban bayramı ise, dini ve milli değerlerimizin en önemli unsurlarından olan paylaşmanın ön plana çıktığı bir zaman dilimidir. Aslı ibadet olan Kurban, paylaşmanın da önemini hatırlatması açısından önemlidir. 

Varlığımızın, birlik ve beraberliğimizin şükrü olarak Yüce Yaratıcı’ya şükrün ifadesi amacıyla kesilen kurbanın ihtiyaç sahiplerine dağıtılması da ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ felsefesinin hayata geçmesi açısından başka bir öneme haizdir. Bayramların bir özelliği de, toplum olarak kardeşliğimizin güçlenmesi, aramızdaki dargınlıkların giderilmesi için bize tanınan bir fırsat olmasıdır. Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zaman diliminde, medeniyet değerlerimizin ışığında bayramları en anlamlı şekilde idrak etmeliyiz. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde bütün engelleri aşar, aramıza ekilmeye çalışılan nifak tohumlarının yeşermesine imkan vermeyiz. Yeniden var oluşun reçetesinin destanlaştığı Çanakkale Ruhu, bu birlik ve beraberliğin bir sonucudur. Aynı ruh ve heyecanla bugün ülkemiz ve milletimizin başına musallat edilmek istenen başta terör olmak üzere bütün sorunların üstesinden gelebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nızı tebrik ederken, başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere, tüm kamu görevlilerimiz, milletimiz ve İslam Alemi’nin birlik, beraberlik ve huzuruna vesile olmasını diliyoruz.

PAYLAŞ :